Categorie: Nieuws

Joods Museum koopt etsen en flatbook

Het Joods Museum in Amsterdam heeft in 2020 een vijftiental etsen uit de Shoah-serie uit 1986 en het JK-flatbook uit 2019 verworven.
In het januari-meinummer 2021 van JCK magazine (het tijdschrift van het Joods Cultureel Kwartier) wordt aandacht besteed aan deze aankoop.

Om het hele januari-meinummer van het JCK magazine te lezen klik hier

Première in LAB111 volgeboekt

Er zijn helaas geen zitplaatsen meer beschikbaar voor de allereerste vertoning van de film JOACHIM KNIEPSTOF van Frank Porcelijn en Andras Hamelberg a.s. zondag in LAB111 in Amsterdam. De zaal is volgeboekt. Maar de film zal in de toekomst zeker ook op andere locaties vertoond gaan worden. Zodra daar meer over bekend is wordt dat vanzelfsprekend op deze plaats vermeld.

Presentatie van de korte film JOACHIM KNIEPSTOF

JOACHIM KNIEPSTOF, de film

Op zondag 10 november 2019 om 12 uur wordt de korte film ‘JOACHIM KNIEPSTOF’ van Frank Porcelijn en Andras Hamelberg gepresenteerd in de grote bioscoopzaal van LAB111 in Amsterdam. Er is nog een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar (minder dan 10).

Je kunt je aanmelden via telefoonnummer +31610868941 tot uiterlijk 3 november.

JOACHIM KNIEPSTOF, het boek

Na afloop van de première is er nog een gezellige borrel in het filmhuiscafé. Daar ligt ook een exemplaar van het boek ‘JOACHIM KNIEPSTOF’ ter inzage. Van deze bibliofiele uitgave is nog een aantal exemplaren beschikbaar.

 

Het boek is gedrukt!

 

 

Nog mooi voor het einde van dit jaar heeft Pantheon Drukkers in Velsen-Noord kans gezien de gehele oplage van het boek JOACHIM KNIEPSTOF in schitterend offset te drukken. De sheets zijn vervolgens door Boekbinderij J.Voetelink & Zoon te Haarlem tot een flatbook gemaakt met als resultaat een indrukwekkend boekwerk waarvan alle 122 pagina’s altijd mooi vlak liggen, van de eerste tot de laatste bladzijde. JOACHIM KNIEPSTOF is 50 mm dik geworden en weegt maar liefs 3,2 kilogram!,

Met hulp van Peter Janssen Groesbeek zijn alle honderdelf door Frapor ter plekke genummerde exemplaren de afgelopen dagen in hoezen geschoven, geseald en in dozen verpakt.

Volgend voorjaar zal het boek bij Boekhandel Van Rossum in de Beethovenstrat in Amsterdam worden gepresenteerd.

TERUG