Kniepstof bij Best Verzorgde Boeken 2019

Een internationaal panel van kunststudenten heeft Joachim Kniepstof verkozen tot één van de 30 best verzorgde boeken van 2019.

Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum Amsterdam en de Stichting Best Verzorgde Boeken de door een jury geselecteerde inzendingen door uitgevers van hun uitgaven van het voorgaande jaar. De boeken worden beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. Met gebruikmaking van deze criteria heeft een jury van studenten van kunstacademies uit een voorselectie van 278 boeken een eigen keuze voor de 30 best verzorgde boeken van 2019 gemaakt.

Dit zegt het juryrapport over Joachim Kniepstof:

“Joachim Kniepstof […] takes you on a sleepwalking adventure through 122 pages of experimental storytelling. […] It is a book to be experienced with care, not just flipped through. The associative image sequences introduce a non-linear story that develops very organically, page after page, as if you are watching an animation. While dwelling in the realm of the absurd and unexpected, the attentive viewer may appreciate not only the changing narrative, but also a change in drawing. Kniepstof’s images start out as linear sketches, mere suggestions of something beyond, and develop into more detailed forms, drawn with a generous amount of black ink, which makes all  the imagery come alive. A paper dream in A3 for all ages … “

Voor de volledige tekst klik hier. Benieuwd naar de overige geselecteerde boeken? Van 3 oktober t/m 1 november is de selectie  – in digitale vorm – te zien als onderdeel van de tentoonstelling De Best Verzorgde Boeken 2019 in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Of bekijk de studentenselectie en hun beoordelingen hier.